Privacyverklaring Be Beauty Exclusive B.V.

17 april 2019

Uw privacy is voor Be Beauty Exclusive B.V. van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij onze webshops allemaal doen met informatie die we over u te weten komen. Deze privacyverklaring is van toepassing op de volgende websites:

Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met Be Beauty Exclusive B.V. Onze contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

Afhandelen bestelling
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om dit netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij.

Ter uitvoering van de overeenkomst die we met u hebben, gebruiken wij uw betalingsgegevens, factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer, NAW-gegevens en e-mailadres. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Voor het afhandelen van de bestellingen werken wij samen met:

  • Onze postbedrijven PostNL en DHL Pakket;
  • Picqer B.V.;
  • Transsmart B.V.;
  • Betalingsdienstverleners, zoals Adyen en Klarna.

Afhankelijk van de betalingsmethode voeren sommige betalingsaanbieders zelf ook een kredietcheck uit, of geven de voor de verwerking van betalingen verzamelde betalingsgegevens door aan een externe kredietinstelling. Hieronder vindt u een overzicht van deze aanbieders met wie wij samenwerken: Klarna, De Ruijterkade 7, 1013 AA Amsterdam. Privacy Statement van Klarna.

Statistieken en profilering
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel. Met deze statistieken verbeteren we onze webwinkel om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen uw persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over u te weten te komen. Uiteraard zullen wij uw privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, geslacht, IP-adres, telefoonnummer, NAW-gegevens en geboortedatum. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie voor één jaar.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

We delen gegevens met de volgende partijen, die op maat gesneden advertenties voor ons aanleveren:

  • i4marketing;
  • Spotler Nederland B.V.;
  • Datatrics B.V.;
  • DAISYCON B.V.

Deze partijen kunnen de gegevens ook voor eigen marketingdoeleinden gebruiken.

Contactformulier
Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij uw telefoonnummer, e-mailadres, NAW-gegevens en de inhoud van uw bericht. Dit doen wij ter uitvoering van de overeenkomst met u, namelijk om de contactaanvraag af te kunnen handelen. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Nieuwsbrief
U kunt zich ook abonneren op onze digitale nieuwsbrief. Hierin leest u wekelijks nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. U kunt dit ook via uw account doorgeven. Uw e-mailadres wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt.

Uw account
Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij uw IP-adres, telefoonnummer, factuuradres, NAW-gegevens, e-mailadres, geboortedatum en betalingsgegevens. Dit doen wij om de overeenkomst met u uit te voeren, namelijk het aanmaken van een account. Wij bewaren deze informatie tot u het account opheft of op uw verzoek.

Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we u makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de webwinkel. U kunt via uw account uw gegevens gemakkelijk aanpassen wanneer u dat wilt.

Reclame
Wij willen u graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij per e-mail en via social media.

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Zie voor meer informatie hierover het kopje ‘Nieuwsbrief’ hierboven. Op social media kunt u ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. U kunt dit ook via uw account doorgeven.

Advertenties
Onze webwinkel vertoont algemene advertenties. Hierbij houden we geen persoonsgegevens bij, we komen dus ook niet te weten of u deze leuk vindt.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de hierboven genoemde partners en voor de hierboven genoemde doeleinden, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Social media buttons
Op onze website maken wij gebruik van social media buttons. Door hierop te klikken, wordt u doorgeleid naar de betreffende pagina van deze verschillende social medianetwerken. Social media buttons werken aan de hand van stukje code die afkomstig zijn van de social medianetwerken. Hier hebben wij geen invloed op en hiervoor hoeft ook geen toestemming te worden gevraagd. Wij raden u dan ook aan om de privacyverklaringen van deze social mediapartijen te lezen alvorens van hun diensten gebruik te maken.

Cookies
Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om uw akkoord voor het gebruik van deze cookies.[A9] 

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer. Met derde partijen die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google niet [A10] toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, maken wij bijvoorbeeld gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze webwinkel wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Uw privacyrechten
Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
  • het laten corrigeren van onjuiste of onvolledige persoonsgegevens;
  • het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • het beperken van de gegevensverwerking;
  • het verkrijgen van de persoonsgegevens die we van u hebben, in een digitaal leesbaar standaardformaat;
  • het maken van bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan uw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd wanneer uw verzoek complex is. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij u daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Mochten we u vragen om u middels een kopie van uw legitimatiebewijs te identificeren, vergeet dan niet om op de kopie uw BSN én uw pasfoto af te schermen.

Klacht indienen
Natuurlijk helpen wij u graag verder wanneer u klachten hebt over onze omgang met uw persoonsgegevens. Als u desondanks vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens, dat kan hier.

Contactgegevens
Be Beauty Exclusive B.V.
Euregioweg 245
7532 SM Enschede
[email protected]
053-20 30 290